Monday, 21 August 2017

Testimoni Awet Muda dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Testimoni Vivix

Usia 50 tahun umpama 30 an.

Ohhh MGGG!!😱😱

Terkejut deng.😍

----

Planner Giveaway by Eeca Shyaa

Assalamualaikum wbt,

Dah lama tak join giveaway (GA) di blog ni. Jom kita beramah mesra, kenala-kenal sesama blogger..:)

Siapa nak join, boleh klik je banner ni naa. Mudah je syaratnyaa haa..:)

sarawak blogger eeca shyaa

Morning Everyone

Assalamualaikum wbt,

Hai uols, selamat pagi. Pagi-pagi ni wawa bangun dengan mood happy, sebab boleh siap awal nak gi kerja. Sebelum ni bangun jam 4.30 am pun rasa macam cepat je masa berlalu. Alhamdulillah, I am happy today. 


Semoga hari in penuh barokah dan hikmah. 

Sunday, 20 August 2017

Masker Time with ESP Shaklee

Assalamualaikum & selamat petang uols,

Tutorial Auto Reply PM Customer di FB Page

Assalamualaikum wbt,

Hai uolss, selamat petang. Makan apa tu? Hari tu, ada orang tanya wawa macam mana nak buat response pada customer yang pm kita di page. Walaupun kita tidak online pada waktu itu, customer tetap dapat touch dari kita. Maksudnya, kita reply secara pantas.

Memandangkan wawa ni seorang bisnes part time dalam masa yang sama masih bekerja full time, kadang-kadang wawa ter"miss" pm dari customer di page sendiri. 

Jadi, dengan adalah instant/ auto reply private message dari customer dapatlah bantu depa whatsapp wawa secara direct if dieorang perlukan vitamin secara urgent atau perlu cepat.

Caranya mudah sahaja.

Step 1: Pergi dekat page masing-masing, klik setting dibahagian atas kanan.

Step 2: Cari perkataan Messaging seperti yang wawa petakkan no 2 tu.

Step 3 & 4: Follow je dalam kotak merah tu. Then save changes. Done Step 4 tu, uols boleh letak ayat masing-masing, nak jawab apa if customer pm. Ok?


Alhamdulillah, semoga bermanfaat.

Testimoni Bebas Bell Palsy dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak dengar tentang Bell Palsy? Tahu tak apa itu Bell Palsy?

Bell's palsy adalah kelumpuhan saraf wajah akibat peradangan dan pembengkakan saraf yang mengontrol otot pada salah satu sisi wajah, yang menyebabkan perubahan bentuk pada salah satu sisi wajah. Bell's palsy juga disebut kelumpuhan wajah.

Penyakit ini boleh meyerang semua golongan, kanak-kanak dan dewasa. Ada juga dikalangan pesakit bell palsy yang berikhtiar dengan vivix berumur bawah 6 tahun.

Tanda-tanda dan gejala bell’s palsy?

Gejala biasanya muncul secara mendadak, dan gejala paling umum termasuk:
  • Mengeluarkan air liur
  • Sensitif terhadap suara
  • Nyeri pada rahang atau di belakang telinga
  • Sakit kepala
  • Deria rasa yang berkurang
  • Kesulitan menunjukkan ekspresi pada wajah dan bahkan kesulitan menutup mata atau tersenyum
  • Lumpuh total pada salah satu sisi wajah. Umumnya, gejala dapat berlangsung selama beberapa jam, atau mungkin bahkan beberapa hari.
Wawa kongsikan pengalaman Zura yang mengalami sendiri penyakit Bell palsy ini.

Ni antara testimoni zura sendiri Kenapa Zura suka sangat dengan VIVIX 

Pada Julai 2016 zura di serang bell palsy.

Bantulah Asnaf dan Orang Yang Memerlukan

Assalamualaikum wbt,

Wawa panjangkan penulisan ini, mana tahu dalam friendlist blog wawa ni ada sahabat atau keluarga yang menjadi ajk/ imam/bilal di masjid kawasan masing-masing.

Saturday, 19 August 2017

Ikhtiar Hilangkan Ekzema dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Ekzema adalah penyakit kulit yang mendatangkan kegatalan berpanjangan. Ekzema biasanya ditemui pada kulit yang bersifat kering, inflamasi dan biji-biji berair. Keadaan ini menjadi kulit semakin teruk apabila digaru.

Ekzema juga dikenali sebagai ekzema atopik atau dermatitis. Atopi bermakna kecenderungan mendapat penyakit seperti eczema, asma dan demam alergi. Kesannya sama: kulit kering, gatal, merah dan rekah, yang kadangkala meleleh cecair dan berdarah. Ruang yang lazimnya terkena ialah tangan, muka, leher, siku dan belakang lutut.

Tanda-tanda Ekzema

Salah satu cirinya ialah ruam kulit yang sangat gatal. Terdapat ruam merah yang timbul pada kulit, terasa gatal, serperti gigitan nyamuk yang kelihatan lebam-lebam.
Eczema pada kanak-kanak selalunya muncul di sekitar siku dan belakang lutut. Manakala ezcema pada orang dewasa pula biasanya paling teruk di bahagian tangan.
Namun, ezcema boleh juga berlaku di bahagian badan yang lain.
Jom kita lihat kisah Ain yang mengalami ekzema.

Tutorial Cara Letak Iklan Nuffnang Leaderboard dan Skyscraper Ads Unit

Assalamualaikum wbt,

Kali ni wawa nak share tutorial pasang iklan nuffnang jenis Leaderboard dan Skyscrapper ads unit. Iklan Nuffnang terbahagi kepada tiga iaitu, Leaderboard, Skyscrapper dan Large Rectangular. Bagi mendapatkan income tinggi dari nuffnang, wawa galakkan korang pasang ketiga-tiga jenis iklan ini. Jom kita pelajari tutorial letak iklan. Actually, topik ni wawa include dalam sillibus kelas wawa ajar cara buat blog dan dikenakan fee commitment RM5 per hour. Alhamdulillah, ramai yang berminat untuk menjadi blogger sebenarnya cuma tak tahu cara dan tiada mentor yang mengajar. So, bila wawa buat kelas ni, ramai laa yang rebut peluang..")

Dulu laman web Nuffnang berbeza dari sekarang. Nak tengok yang dulu punya tak? hihi..

Tutorial Letak FB Page di Blogspot dengan Mudah

Assalamualaikum wbt,

Tutorial untuk newbie macam wawa. Bagi blogger lama mungkin tutorial ni kacang je. Wawa bantu share kan cara-cara macam mana nak letak fb page kat blog. Tujuannya, untuk kawan-kawan yang datang singgah untuk like laa. kan.

Caranya sangat mudah dan simple, tak perlu main-main code kat html theme apa bagai tu ye. Just create and copy pasta je code. Kak wawa follow step blogger KekNa. Simple dan mudah kan, sekejap je dah siap. Tq kekna. hihi

Step 1 : Mesti kena ada facebook page sendiri lah. Copy url page uols.

Apa Itu Qailullah?

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak terfikir kenapa kita dilarang solat sebelum zohor. Tapi pernah juga wawa dengar kita boleh solat dhuha 15 minit sebelum masuk waktu zohor. Yang mana satu erk betul?


*Soalan* : Ustaz.. kenapa 15-30 minit sebelum masuk waktu zohor kita diharamkan melakukan sebarang solat? 

Friday, 18 August 2017

10 Golongan Yang Dilaknat Minum Arak

Assalamualaikum wbt,

Ilmu untuk dikongsi. Sumber dari buku Allah Doktorku.

1. Yang memerah
2. Yang minta diperah
3. Yang meminum
4. Yang membawa
5. Yang minta dihantari
6. Yang menuang
7. Yang menjual
8. Yang makan harganya
9. Yang membeli
10. Yang minta dibelikan

Renung-renungkan, selamat beramal.

Tutorial Letak Iklan Google Adsense

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, selepas beberapa minggu wawa daftar akaun google adsense hari ni baru approve. Sebelum ni, wawa tak pernah ambil tahu pasal google adsense ni apa. Satu hari, wawa ternampak sharing daripada blogger sayyidahnapisah pasal iklan ni.

Terus tertarik dan wawa sign in hari tu jugak. Tapi, ingatkan boleh pasang terus board iklan rupa-rupanya kena tunggu approval daripada team google adsense dulu.

Tertarik dengan income yang ditawarkan dalam bentuk USD dan tak pernah fail untuk bayar pada blogger, jadi apa lagi. Wawa pasang laa, lagipun syarat-syarat dia tak ketat sangat macam iklan infinity dan lain-lain. Tambahan pula, cara-cara nak letak kat blog kita pun mudah je.


Cara-cara Letak Iklan Google Adsense.

Step 1. Klik setting blog, tukar language English. Bila tukar English, baru dia akan display Adsense bila kita klik dekat layout nanti. Lihat picture kat bawah ye.

Thursday, 17 August 2017

Bagaimana Nak Menjadi Orang Baik

Assalamualaikum wbt,



Sebelum tidur, terdetik di hati wawa untuk berkongsi. Pernah wawa baca (di lupa kat mana), ada seorang pemuda bertanya dengan seorang tuan guru yang alim.

1001 Manfaat Vivix untuk Sekeluarga

Assalamualaikum wbt,

Bagaimana Vivix membantu seisi keluarga kembali sihat walafiat? Vivix memberi kesan positif terhadap 4 mekanisme penting iaitu:

  • pertahanan sel
  • tenaga sel
  • pemulihan sel
  • prestasi sel

Apabila sel badan kita miliki keupayaan yang tinggi dan sihat, insyaAllah badan kita akan lebih sihat, bertenaga sehinggakan memancarkan wajah yang awet muda, kulit yang cantik dan berseri. 


Vivix siapa yang tak kenal vivix? Umpama Puan Fisha, pada awalnya langsung tak tahu apa yang ada pada Vivix. Alhamdulillah, selepas mencuba akhirnya seluruh isi keluarga BAHAGIA.

Jom baca kisah Puan Fisha.

Wednesday, 16 August 2017

Cucur Viral By Yati Rahim

Assalamualaikum wbt,

Wawa dah lama sangat tak masak, bila tengok resepi Ya Allah, tak sabar nak duduk rumah sendiri. Nak masak macam-macam, bagi suami makan kenyang-kenyang. Hehe

Kredit Yati Rahim untuk resepi cucuq viral kembung ni. 😊

Cucoq kembong @ cucoq manih sedap mak jemah oiii
Ada nk viral tera ni 😂😂😂

Testimoni Vivix Bantu Turun Gula Dalam Darah

Assalamualaikum wbt,

Penyakit kencing manis kini bukan lagi sinonim dengan golongan warga tua, malah orang muda juga tidak terkecuali. Faktor pemakanan yang tidak seimbang dan pengambilan gula yang berlebihan menjadi punca kenaikan jumlah pengidap kencing manis.

Tahukah anda, paras normal kandungan gula dalam darah berapa? 

Monday, 14 August 2017

Chocolate Feveret Sepanjang Zaman

Assalamualaikum wbt,

Siapa suka coklat? Bukan gula-gula ye, dulu time kecil wawa panggil semua jenis coklat adalah coklat termasuklah gula-gula.

Sampailah wawa masuk universiti di Pulau Pinang, waktu lecture pasti kita ngantuk kan? Wawa selalu tanya kawan-kawan, ada coklat tak? Ngantuklah, nak bagi hilang ngantuk.

Haha. Sakan depa gelak, gula-gula laa wehh. Kata depa.😄😄

Walau beribu kali dibetulkan, wawa tetap panggil coklat pada gula-gula. Satu hari, roomate wawa bagi wawa rasa coklat cadbury. Haa, ni laa coklat katanya.

Ya Allah, sedapnya. Time belajar laa first time wawa belajar makan coklat mahal. Cadbury kan mahal waktu tu kan. Ke murah je? Sebab wawa tak pernah makan coklat macam tu time kecil.

Terus jadi edicted dengan coklat. Paling wawa suka adalah Dairy Milik bar besar dan kecil.

Success Quotes

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi uols, semoga hari ini kejayaan menjadi milik kita semua.")


Jangan pernah putus asa naa.

Saturday, 12 August 2017

Testimoni Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Suka tak kit licin? Suka tak kulit gebu? Suka tak kulit bebas jerawat? Suka tak parut hilang?

Mestilah suka kan, tipulah kalau tak suka. Hihi

Wawa nak bagitau ni, ada cara mudah dan jimat untuk kembalikan kecantikan keserian wajah tanpa perlu cucuk sana sini.

Nak tau rahsia ini? 

------

Testimoni Vitamin C

-----

Jom Perbanyakkan Istighfar

Assalamualaikum wbt,


Mudahnya Menjemput Rezeki
======

Ada orang pagi-pagi lagi sudah menyingsing lengan memulakan usaha.

Ada orang pagi-pagi memilih untuk menghadap Allah, mengharap redha dan janji-Nya.

Thursday, 10 August 2017

Testimoni Vivix Shaklee Kecutkan Kanser Limfoma

Assalamualaikum wbt,

Pernah dengar kanser limfoma? Kanser darah Limfoma Hodgkin (HL).

“HL merupakan kanser darah yang bermula dari sel lymphocytes, iaitu sel darah putih yang mengalir ke seluruh tubuh menerusi bendalir dikenali sebagai limfa, yang merupakan sebahagian daripada sistem imun manusia.
“Apabila nodus limfa membengkak, lymphocytes yang tidak normal akan membentuk sel tumor yang boleh menyebabkan berlakunya HL,”
Kredit : sini

Jangan pandang remeh dengan kanser limfoma, biasanya gejala-gejala yang biasa dialami oleh pengidap kanser ini adalah, seperti berpeluh pada waktu malam, demam, berat badan turun mendadak, kurang selera makan dan letih.

Monday, 7 August 2017

Petua Jadi Wanita Cantik

Assalamualaikum wbt,

PETUA UNTUK MENJADI WANITA CANTIK


1. Amalkan bangun pagi dan mandi sebelum masuk Azan Subuh.

2. Sebaik bangun tidur, sebelum menggosok gigi, minumlah 1 gelas air putih bersuhu bilik. Kulum air tegukan pertama di dalam mulut untuk seketika dan bacakan dalam hati Selawat Nabi 3 x, barulah disusuli dengan menghabiskan segelas air tersebut

3.Sewaktu membasuh muka di awal pagi atau setiap kali membasuh muka,tadah air ditapak tangan sambil bacakan Selawat Nabi 3x, hembuskan pada air dan usapkan air tersebut ke wajah bermula dari dagu menaik ke atas hingga ke dahi, ulang usapan ini sebanyak 3 x. Jangan basuh muka bermula dari dahi turun ke dagu kerana ini menyebabkan muka cepat berkedut.

Selamat Pagi Sobahul Khair

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi, sobahul khair sahabat blogger wawa yang cantik dan hensem. Semoga pagi ini, hari ini penuh barokah. 


Hari ini Isnin, Isnani dalam bahasa Arabnya. Biasakan kita dengar orang kata dalam bahasa inggeris Monday Blues. hihi

Sentiasa bersemangat dengan setiap apa yang kita lakukan, setiap hari tak kira hari apa sekalipun. Kerana orang yang bersemangat sentiasa, positif sentiasa Allah menyayanginya.

Sunday, 6 August 2017

Hujung Minggu Di Zoo Johor

Assalamualaikum wbt,

Hai uolss, buat apa di hujung minggu ni? Wawa macam biasa spend time dengan habibi je. Ajak dia jalan2 Johor Bahru, dalam duk fikir-fikir nak ke mana tu, sempat juga dia ajak pergi zoo.

Emm, oklah alang-alang dah sampai sini kan. Hari tu pernah pergi sekali, tapi tak habis round pun. Hari ni kita cover part yang tak sempat pergi hari tu.

Untuk pengetahuan korang, tiket untuk masuk zoo ni agak murah laa bagi wawa. Sorang hanya rm2 sahaja. Berbaloi laa nak tengok hidupan yang jarang-jarang kita tengok kat luar kan. 

Jom perati gambar yang wawa rajin sikit nak snap. Hihi

Saturday, 5 August 2017

Peringatan : Jangan Beli Produk Shaklee Di E-Commerce Platform

Assalamualaikum wbt,

Lately ni kan, wawa tengok banyak iklan produk shaklee di Lazada. Ohh, sungguh tak bertanggungjawab depa-depa ni. Selain harga yang dijual tak masuk akal, ia juga telah merosakkan credibiliti syarikat. 

Shaklee telah melaraskan sistem dimana, setiap pembelian boleh dibuat melalui agen-agen yang sah seluruh Malaysia atau melalui laman web rasmi shaklee2u.com.my atau boleh walk in ke mana-mana branch yang berdekatan.

Surat pekeliling yang dikeluarkan syarikat shaklee. Kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku kerosakan keatas produk, tiada guarantee jika produk telah expired, pecah dan sebagainya.

Tips Memilih Minyak Ikan Berkualiti

Assalamualaikum wbt,

Pernah dengar minyak ikan? Minyak ikan lebih dikenali sebagai Omega 3. Penting ke minyak ikan ni? 

Ye, sangat penting. Omega 3 sangat memberi manfaat kepada kesihatan kita. Kita perlu makan Omega 3 ini kerana ia tidak dihasilkan oleh tubuh kita sendiri. 
Oleh itu, kita perlu memenuhinya dari makanan yang kita makan.

Kita perlukan Omega 3 untuk pembentukan membran sel sihat, meliputi otak dan sel sistem saraf. 

Perasan tak iklan kat tv selalu sebut, bila epa & dha bergabung dapat hasilkan otak yang cerdas. Omega yang terbaik mengandungi EPA & DHA.

Ok, jom kita lihat bagaimana nak pilih Minyak Ikan Terbaik?

Friday, 4 August 2017

Siapa Ada ASB Wajib Baca

Assalamualaikum wbt,

Sejak beberapa bulan yang lalu, segala urusan ASB tidak lagi melalui buku. Yang mana ada buku biru tu, boleh laa buang. hehe

Actually, wawa baru tahu pasal ni sewaktu nak berurusan di kaunter pejabat pos. Kata staff yang bertugas, cik tak perlu bawak buku lepas ni. Cuma perlukan IC sahaja. Segala transaksi melalui borang dan IC.

Wawa tanya la, macam mana kita nak tahu baki dan sebagainya? Katanya waktu urusniaga di kaunter, cik boleh tanya staff yang uruskan waktu itu dan dia akan catat di borang pengeluaran atau kemasukan.

Selain itu, korang perlu buat pendaftaran di website ASNB tau. Sekarang ni semuanya boleh buat online. Menurut kawan wawa yang kerja di bank, ASNB nak buat macam maybank2u lepas ni. Dah boleh nak saving melalui online banking. Nak cek baki pun melalui online. Jadi, tak perlulah kita beratur panjang di kaunter2 bank mahupun pejabat pos lepas ni. kan.

If korang nak daftar, boleh daftar disini ye. www.myasnb.com.my .

Gambar Perkahwinan Ummi Nazeera

Assalamualaikum wbt,

Tengah hari ni kak wawa scroll fesbuk sendiri, sekali terpandang orang share gamabr perkahwinan Ummi Nazeera. Ya Allah, cantik sangat.

Tak tahu pula Ummi kahwin. Rupanya dah dekat sebulan Ummi kahwin. Lambat betul kak wawa tahu.. :)

Apapun Tahniah Ummi, semoga kekal hingga syurga. amin

Live update by : qippyphotography
Majlis : 23 July

Thursday, 3 August 2017

Testimoni Basic H Shaklee

Assalamualaikum wbt,


Ada tak kuali kat dapur korang macam ni? Hihi

Mak mertua datang, tak tahu nak sorok kat mana.😝 kak wawa lew tewww.

Fungsi Basic H Shaklee

Assalamualaikum wbt,


1. Mencuci dan membersihkan sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun dan bahan kimia.  Caranya: Isikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik Basic H. Biarkan selama 5-10 minit.

Tips Lunas Hutang Dengan Cepat

Tips Lunas Hutang Dengan Cepat
====
Assalamualaikum & morning,
Ramai sebenarnya terbelenggu dengan masalah hutang. Bukan hanya yang dah berkerjaya, malah pelajar-pelajar sekarang pun sudah terbelenggu dengan hutang. Belum pun habis study, terpaksa belajar dengan berhutang.

Wednesday, 2 August 2017

Tilik Dulu Kereta Impian

Assalamualaikum wbt,

Sejak dua menjak ni, bertaburan pula wawa nampak kereta ni. Anytime anywhere. 😄

Impian wawa, insyaAllah dapat kereta impian ini dengan cash.

Nak tahu tak kereta apa? Kereta wawa minat ni, biasa-biasa je. Hihi

Tuesday, 1 August 2017

Promo Merdeka Shaklee Khas untuk Ahli Baru Berdaftar

Assalamualaikum wbt,

Entry ini khas untuk anda bakal-bakal ahli  mahupun bakal-bakal agen shaklee yang sah.

Purchase with purchase maksudnya, belian dengan belian.

Setiap belian 100uv , anda layak untuk beli :

1. Vitamin C dengan harga RM60 sahaja.

ATAU

2. Shaklee shaker warna orange dengan harga RM18 sahaja.

ATAU

3. Vitamin C & shaker orange dengan harga RM78 sahaja.

Zon Bebas Cukai Tasik Kenyir Kuala Terengganu Di Buka 1 Ogos 2017

Assalamualaikum wbt,

Untung sangat orang Terengganu, terutamanya Wawa.😄

Orang yang suka beli coklat, pinggan mangkuk, perfume yang mahal2 tapi nak harga bebas cukai. Boleh laa datang sana, tak payah lagi pergi Langkawi. Khannn. Hihi

Jom Pakat g Duty Free Kenyir..
Esok 1 Ogos 2017 Pelancarannya

Majlis Pelancaran Jualan Zon Bebas Cukai Tasik Kenyir
- Tarikh: 1 Ogos 2017 (Selasa)
- Masa: 9.30 pagi 
- Tempat: Pengkalan Sungai Gawi
- Dirasmikan Oleh MB Trg

Vivix untuk Wanita Berkerjaya Super Busy

Assalamualaikum wbt,

Kita dah kurang masa untuk bercantik2 depan suami. 

Tambah-tambah kerja macam kak wawa, keluar jam 6 pagi, balik jam 7 malam. Sampai-sampai rumah sebolehnya nak semua benda terus siap.

Makan terhidang, air ready siap. Namunnnnn, hanya anganan kosong je laa. Khann?😄

Balik rumah, siap-siap masak untuk suami. Yang ada anak, kocoh-kocoh layan anak. Mana ada masa untuk diri sendiri.

Orang kata nak mata cantik, kena potong timun tepek atas mata.

Nak cantik kulit, kena blend tomato dan tempek kat muka.

Nak lembut kulit, sapu scrub diseluruh badan.

Nak hilang letih, pergilah spa.

Arghhhh, semua nak buat untuk cantik2 tu kan. Siapa yang tak nak cantik.

Tapiiiii, masa membataskan kita.😳

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...