Saturday, 13 May 2017

RESEPI SEBULAN BERBUKA PUASA

Assalamualaikum wbt,

Tik tok tik tok, tinggal beberapa hari je lagi kita nak berpuasa. Dah plan apa yang nak di masak untuk juadah berbuka? Ni haa, wawa share resepi dari mukabuku. 

RESEPI SEBULAN BERBUKA TAK PAYAH PENING-PENING. 

Michael's Story

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak jadi kat korang? hihi

Michael's Story
------
Alhamdulillah, selepas 3 minggu wawa batuk hari ni dah boleh bersembang dengan Micheal. Im not sure his age berapa, might be around 50-59 .

Wawa ni ada sikit issue malas nak layan orang obersi yang punya slang pekat orang kampung dia. Orang India betul2 dari negara India, Orang Puteh betul2 dari Australia, orang korea yang betul2 dari Korea.

Korang tau tak kenapa? Hahaha. Sebab wawa seriously tak faham kepebenda dieorang cakap. Jadi, solusinya kalau dieorang start nak cakap tu,wawa buat2 laa busy.

Kalau tak sempat nak lari tu, wawa sengih2, jawab 1 2 , pastu wawa panggil member sebelah. Buat2 cakap, wehh Mich cakap macam ni macam ni.

6 Tips Atasi Batuk Dan Selesema Ketika Hamil

Assalamualaikum wbt,

Hai kawan2, apa khabar semua? Wawa doakan semoga kalian sentiasa sihat dan diberi kekuatan dan kemudahan dalam setiap urusan. Amin.

Memandangkan hari ini genap 3 minggu wawa kurang sihat, maka ramai laa yang beranggapan bahawa wawa sedang bebradan dua. haha. Wawa agak terfikir kenapa bila demam, tak sihat, batuk, selesema dikatakan berbadan dua.

Gali punya gali di blog Dr Zubaidi, rupanya betul juga ramai yang beranggapan begitu sebab di saat wanita hamil, imuniti badan seseorang akan menjadi rendah.Ia bertujuan untuk melindungi bayi dalam rahim dan menyebabkan seorang ibu mudah terkena jangkitan kuman yang menyebabkan batuk dan selesema.

 Bagi kebanyakkan ibu hamil tidak digalakkan untuk mengambil ubat-ubatan kecuali jika ianya perlu dan mendapat nasihat doktor.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...