Saturday, 29 April 2017

Friday, 28 April 2017

7 NASIHAT BISNES DARI SYED MOKHTAR AL-BUKHARY

Assalamualaikum wbt,

Siapa yang tidak kenal dengan Jutawan Syed Moktar Al-Bukhary, antara top 5 jutawan Bumiputera Malaysia. Menarik wawa nak kongsikan nasihat beliau kepada orang bisnes sekarang. Apa tujuan kita berbisnes? Jemput baca naa..")

7 NASIHAT BISNES DARI SYED MOKHTAR AL-BUKHARY
======

Wednesday, 26 April 2017

3 Cara Semulajadi Hilangkan Batuk

Assalamualaikum wbt,

Hari ni masuk hari ke 5 wawa batuk, ubat batuk dah tak boleh nak telan sebab habis dua boitol dah. Ayah pula bagi petua minum asam limau campur dengan kicap. sempat laa buat malam tadi. Hasilnya masih sama, mungkin perlu buat lagi malam ni. hihi

Baru malam tadi nak cuba semua petua ni. kiki. Ye laa, husband wawa asyik suruh minum ubat je. Tak ikutkan marah pula. 

Petua hilangkan batuk :

1. Minum madu bersama limau 

Monday, 17 April 2017

10 Fakta Vivix Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Adakah anda penggemar minuman Vivix? Jika ya, sila baca 10 fakta tentang vivix dibawah..")



Fakta Vivix Shaklee

Saturday, 15 April 2017

Happy Birthday We

Happy befday to my beloved father.

We ni kelakar, bila kiteorang besar baru terserlah kekelakaan tu. Time kecik macam singa.😄😄

Mengaji adalah wajib mengaji dengan we. Time kecik garang sungguh. Ajar kami mengaji, rotan buluh duk tepi. We suka ajar mengeja. Eja kot lain, pukul kot lain. Memang bergetar laa lantai rumah dia pukul dengan rotan. Ayat we sampai sekrang wawa ingat. "Aku cocoh mato ni!" Sebab eja betul dah, bila sebut jadi lain. Haha. Biasa sampai 1 ayat je ngaji dengan we, selebihnya drama air mata laa. Sampai tak nampak huruf nak sebut. 😄

Thursday, 13 April 2017

Doa Cantikkan Wajah

Assalamualaikum wbt,

Nak cantik semulajadi dak? Boleh amal ni. Sejak kak wawa dapat ilmu ni, alhamdulillah kak wawa amal. InsyaAllah, istiqamah.

Doa Cantikkan Wajah

Wednesday, 12 April 2017

Kempen Jom Join Ahli Shaklee

Assalamualaikum wbt,

8 Sebab Anda Perlu Minum Air Masak

Assalamualaikum wbt,

Pernah terfikir tak kenapa kita digalakkan untuk minum air masak. Ingat lagi waktu kecil, wawa pernah dipaksa minum air masak tapi memang tak boleh. Rasanya kurang sedap, jadi solusinya wawa minum air manis setiap hari terutamanya air sirap, milo, orange dan lain2.

Habit tu, sampai ke besar tau. Then, sampai satu tahap wawa ambil multivitamin dari farmasi untuk naikkan berat badan. Pengambilan air yang sedikit menyebabkan wawa terkena air kencing kotor. Dan kesan dia, Allah saja yang tahu. Sakitnya, tak tahu nak habaq sampai wawa tak dapat nak berjalan. 

Selepas itu, baru wawa sedar betapa air masak ni memang wajib ambil atleast 2 liter sehari. Tahu tak macam mana nak kira badan kita perlukan air banyak mana? 

1 liter air masak = 25kg berat badan

50kg berat badan = 2 liter air masak

Kenapa kita perlu minum air mask?

11 Manfaat Buah Tomato Untuk Kecantikan

Assalamualaikum wbt,


11 Manfaat Buah Tomato Untuk Kecantikan
-----

Monday, 10 April 2017

AMALAN REZEKI TIDAK PUTUS

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? wawa panjangkan ilmu untuk semua pembaca blog waw. Sama-sama amal naa..")

AMALAN REZEKI TIDAK PUTUS
(Sentiasa berduit)

Di kongsikan oleh Ustaz Fathuri Salehuddin kepada yang dapat menembus taliannnya.
Terima kasih kepada cikpuan Shakirah Shaari kerana berkongsi.

Saturday, 8 April 2017

Apa itu Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee?

KENALI ESP SOY PROTEIN ISOLATE POWDER

Apa itu Energizing Soy Protein (ESP)?

Energizing Soy Protein (ESP)

➢ asid amino
• histidine
• isoleucine
• leucine
• lysine
• methionine
• phenylalanine
• threonine
• tryptophan
• valine

Friday, 7 April 2017

Solat Dhuha Murahkan Rezeki

Assalamualaikum wbt,



Pengalaman saya 12 rakaat Dhuha memang super power. Memang dapat feel rezeki datang mengejar kita. Takkan dapat rasa kalau tak buat! Confident dalam buat apa perkara. Dapat ilmu baru dengan pantas dan inshaAllah dapat partner yang tepat.

Thursday, 6 April 2017

Testimoni Kulit Bebas Jerawat

Assalamualaikum wbt,

Sahabat sideline wawa, alami masalah kulit berjerawat teruk. Akibat tersalah guna produk skincare.

Testimoni Kulit Bebas Jerawat
-----

gambar kiri: 25/6/2016 (sebelum kenal shaklee)

Setelah hampir 10 BULAN consume #shaklee . Baru hari ni berani nak share gambaq closed up camni
Ya kawan2, muka faezatul pernah berjerawat teruk. Jerawat yang besar-besar, merah & bernanah ranum kat dalam tuh! Sakitnya Ya Allah..😭

Part paling sedih bila jerawat tuh boleh meletup anytime dia suka. Kadang tak sedar pun, tengok2 kat telekung dah ada darah kot! Geli kan tengok?😱

Puncanya? Salah pakai skincare (tak mau mention skincare apa), mungkin sesuai dengan orang lain tapi BUKAN SAYA.

Salah faezatul juga gatai sangat nak try padan muka! Terpengaruh sgt dgn iklan claimed cntik advanced.. 😜

Wednesday, 5 April 2017

Best Quotes : Keep Moving To Reach Your Destiny

Assalamualaikum,

Kicau merdu burung di waktu pagi, bertaburan di langit keluar mencari rezeki, indah sungguh pandangan pagi hari, hingga memukau hati. Waduh2, indah berpuitis pagi ni.

Ada apa2 ke? hihi


Sunday, 2 April 2017

ESP Membantu Mencantikkan Kulit

Assalamualaikum wbt,


ESP Membantu Mencantikkan Kulit
.
Seperti yang kita ketahui, kulit yang cantik adalah idaman setiap wanita..Bukan cantik je tapi haruslah sihat sekali..siapa yang x nak kulit cantik & sihat kan..Betul x?

Saturday, 1 April 2017

Tips Kenal Pasti Vitamin E Semulajadi

Assalamualaikum,



Bila orang tanya, macam mana NAK tahu vitamin E kita makan vitamin terbaik dan bagu untuk kita. 

Ya laa, kita bukan saintis untuk tahu detail tentang sesuatu vitamin kan?

Aktif Blog Kembali

Assalamualaikum,

Selamat pagi sahabat yang sapat lihat entry ini. Lama sudah wawa menyepi dari dunia blogging, kurang aktif, kononnya busy. Hehe

Dan hari ini, wawa akan mula come back menjengah sahabat2 yang sudah lama wawa tinggalkan.

Rindu wawa tak? Haha.
Taraaaa.😍

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...