Search This Blog

Saturday, 17 June 2017

Cinch Tea Mix Segarkan Mata Elak Mengantuk

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi dan salam Ramadhan 23 buat sahabat yang sudi berkunjung ke blog wawa.

Sahur apa hari ni? Wawa macam biasa la, sahur dengan ESP campur Performance Drink dan 1 sachet Collagen Powder.

Budak rumah selalu tanya, tak lapar ke tak makan nasi? Alhamdulillah, so far wawa sahur bersama ESP & PD ni belum rasa lapar dan dahaga sangat la. Badan pun bertenaga je. Alhamdulillah semuanya dengan izin Allah kan. Wawa cuba bekalkan dengan makanan yang terbaik untuk diri.😊

Ehh, terpanjang pula mukaddimah. Almaklum laa jarang sangat sharing pagi, bila dah sharing semua nak taip kan. Hihi
Ya ampunnn.🙈

Bukan itu wawa nak cerita sebenarnya. Wawa nak bagitau, malam tadi pertama kali dalam sejarah wawa cuba Cinch Tea Mix. Seriously, wawa belum pernah tey dan tak pernah terlintas pun nak cuba sebab bila tengok fungsi lebih kepada untuk orang kurus.

Tapi, hari tu wawa join kelas produk tentang Cinch Tea Mix di #Maestroelite.Ya Allah, banyak sangat dapat ilmu dalam kelas ni.

Friday, 16 June 2017

Giveaway Annivesary Dan Duit Raya By Cik Ash


GIVEAWAY ANNIVESARY DAN DUIT RAYA BY CIK ASH

Giveaway Annivesary Dan Duit Raya By Cik Ash

Klik Banner untuk join..")

Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals



SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU MENANG DUIT RAYA!


Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga semua ibadah kita diterima oleh Allah s.w.t. Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati sekalian dengan secara rasminya melancarkan Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan duit raya dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:


RM20 X 11 pemenang
RM10 X 13 pemenang
Selendang Rindu X 2 pemenang
Stokin Tangan dan Stokin Silvy X 2 pemenang

Pre-loved Novel X 2 pemenang
Topup RM5 untuk peserta terpantas dan terakhir!

Kesemuanya 32 orang pemenang bakal kami cari!


Syarat-syarat penyertaan:



1. Follow blog dan Google+ penganjur dan penaja-penaja berikut:



* Abam Kie

* Ceritera Ibu

* Shafyqah Azahar

* Dearies Couple

* Jiakreatifelt

* Lovely Sunshine

* Saghah Cheeky Lady

* Sedetik Seketika

* Lea Azleeya

* Queen Bee

* irrayyan.com

* Kasihku Amani

* Hazrina Halim

* Mia Liana



2. Follow instagram berikut. (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)



* Najiah Shaharain

* Abam Kie

* Mardhiyyah Rosli

* Shafyqah Azahar

* Afdilah Ceritera Ibu

* irrayyandotcom

* mialiana



3. Like Facebook berikut.



* Ina Azzahra

* Ayuni Dibble

* Handsock Murah dan Cantik

* Mialiana.com




4. Buat entri bertajuk Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals



5. Salin dan tampal kod HTML yang disediakan



6. Terbitkan


7. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri SINI sahaja



8. Siap!



Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini. Selamat maju jaya dan selamat menyempurnakan ibadah puasa pada tahun ini!



Jom klik di SINI jika nak join Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals.


Tuesday, 13 June 2017

7 Kesihatan Terjejas Kurangan Kalsium

Assalamualaikum wbt,


Pernah tak terfikir, apa la jadi kat diri kita bila tak minum susu, tak ambil apa-apa supplemen. Sampai satu tahap, tiba-tiba gigi kita semakin hilang, patah, berlubang, akhirnya terpaksa di cabut. satu satu ia pergi.



Mungkin, pada kita semua ni adalah normal. Tapi, tahukah anda itu adalah petanda badan kita kekurangan kalsium.


7 Kesan Hilang Kalsium pada Badan

Notis Untuk Pengguna Celcom Malaysia

Assalamualaikum wbt,

Pagi ni wawa perasan ramai benar yang update line celcom tengah problem. Masing-masing tak dapat nak online. Rupa-rupanya memang betul, celcom tengah maintenance.

Saturday, 10 June 2017

Bagaimana Ostematrix Boleh Hilangkan Sembelit

Assalamualaikum wbt,

Ramai sangat kawan-kawan wawa yang share, bila makan ostematrix shaklee boleh hilang sembelit. Padahal, ostematrix lebih dikenali sebagai kalsium shaklee. Bukankah Kalsium untuk tingkatkan kekuatan tulang dan gigi?

Pasti persoalan ini sering menghantui pemikiran anda kan? Sebab wawa juga berfikiran begitu sebelum ini. Setelah masuk kelas product ostematrix dan membaca info-info tentang produk, barulah wawa tahu bahawa dalam Ostematrix mengandungi magnesium dan vitamin D.

Kenapa penting magnesium dalam Ostematrix? 

Magnesium bertindak relaxkan otot. Dalam proses peritalsis yang ada pergerakan otot sepanjang makanan nak turun ke usus

Wednesday, 7 June 2017

Punca Dan Cara Atasi Sembelit

Assalamualaikum wbt,

Ada tak kat sini yang selalu alami masalah sembelit? Pernah tak membuang selama 3 -5 hari?
Korang tahu tak apa punca sembelit & bagaimana cara untuk atasinya?

Tuesday, 6 June 2017

Selenium Kandungan Dalam Vitamin E

Assalamualaikum wbt,


Selenium adalah salah satu jenis mineral yang bersifat gizi mikro. Zat gizi mikro merupakan zat gizi yang hanya sedikit  diperlukan oleh tubuh kita sehari, namun memiliki peranan yang banyak untuk kesihatan kita.

Special vitamin E shaklee mengandungi selenium yang berfungsi meningkatkan keberkesanan vitamin E kepada pengguna. Selain daripada vitamin E shaklee, ia juga didapati dalam makanan lain seperti avokado, biji bunga matahari dan lain2.

Friday, 2 June 2017

14 Makanan Kaya Dengan Zat Besi

Assalamualaikum wbt,

Apa yang terlintas di hati anda apabila dengar orang cakap Zat Besi atau iron? Wawa pasti, ramai yang akan kaitkan dengan hemoglobin ataupun tenaga. Perkataan zat besi biasanya familiar dikalangan ibu hamil sebab selalu kena marah dengan nurse kan. hihi
Jom kita study, apa itu zat besi dan apakah makanan yang kaya dengan zat besi.

Apa Itu Zat Besi?

Zat besi atau dalam simbol kimia Fe (dalam bahasa latin di kenal dengan nama ferrum) merupakan mineral yang memiliki peranan penting dalam tubuh kita, ia memiliki tugas untuk memastikan ketersediaan jumlah darah yang di perlukan oleh tubuh. Fungsi zat besi adalah mengikat oksigen dari paru paru ke jaringan dan mengangkut elektron di dalam poses pembentukan energi di dalam sel.

Dalam melakukan proses pengangkutan oksigen, zat besi harus bersatu dengan protein agar membentuk hemoglobin yang ada dalam sel darah merah dan myoglobin yang ada dalam serabut otot. Bila bergabung dengan protein di dalam sel, zat besi membentuk enzim yang akan berperanan dalam pembentukan energi di dalam sel.
Jadi, zat besi sangat penting dalam tubuh kita bagi memastikan fungsi sistem tubuh kita berfungsi dengan baik.

Thursday, 1 June 2017

Man Jadda Wajada

Assalamualaikum wbt,


Suka wawa nak share doa ini. Siapa yang berusaha, dia yang dapat. Kejayaan takkan datang bergolek tanpa usaha. Usaha ni luas, usaha jaga hubungan dengan Allah, usaha jaga hubungan dengan manusia, usaha untuk capai sales tertinggi.

Selepas kita usaha dan letak tawakal pada Allah swt.

Setuju?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...